Sleva 20% na všechny Skinnersky v nabídce! Připravte se na prázdniny!

GRIZLY Švestky sušené BIO 500 g

Cena
149 Kč

Výrobce
GRIZLY

Kód produktu
P00027

Není skladem Sledovat dostupnost

Švestky sušené v BIO kvalitě. Kromě lahodné šťavnaté chuti u nich oceníte především vysoké množství vlákniny a bóru. Více

GRIZLY Švestky sušené BIO 500 g

  • Administrativní zařazení: Sušené jednodruhové ovoce
  • Složení: Sušené švestky* 100%
  • *CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství
  • Země původu: Chile, Argentina, USA, Bulharsko, Uzbekistán, Kyrgyzstán
  • Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
  • Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)

Vlastnosti a výhody: Sušené švestky se vyrábí z celých, zralých, čerstvých tmavo modrých až fialových švestek. Strom, který plodí švestky, se nazývá slivoň švestka nebo taky švestka domácí. V Čechách se jí říká slíva, na Moravě trnka. Sušené švestky mají tmavě hnědou až černou barvu a obsahují především sacharidy ve formě glukózy a sacharózy. Jsou bohaté na vitamíny, minerály a vlákninu. Také v nich kromě již zmiňovaných látek najdeme značné množství přírodního cukru sorbitolu, který ve střevech funguje podobně jako vláknina a za zmínku stojí i stopová látka bór, která se ve švestkách vyskytuje. I přes vysoký obsah sacharidů jsou švestky vhodné při redukční dietě díky obsahu pektinů, které zpomalují vstřebávání cukrů a zvyšují spalování tuků.

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. 

V sušeném ovoci můžou přírodní cukry krystalizovat a tvořit na něm povlak. Tento přirozený proces nesnižuje kvalitu ovoce, naopak je známkou toho, že nebylo chemicky ošetřováno. Švestky mohou obsahovat kousky pecek nebo pecky celé.

Použití: Sušené švestky využijete na pečení koláčů, vyrábění raw dezertů nebo švestkových omáček. Skvěle osladí vaši snídani, ať už si rádi pochutnáváte na ovesné kašimuesli nebo jáhlách. Švestky jsou pochoutkou už samy o sobě, spolehlivě s nimi zaženete chuť na sladkosti. Pro lepší chuť a strukturu je doporučujeme půl hodiny předem namočit do teplé vody.